top of page
Search
Writer's picturevolejbalmyjava

Dohrávka 10.,12. a 13. kola v Extralige mužov. Všetko víťazne!! postupujeme z 2. miesta do playoff !

EXTRALIGA MUŽI VO VOLEJBALE


Volejbalisti TJ Spartak Myjava zastavili sériu dvoch extraligových prehier. V sobotňajšej

dohrávke 10. kola najvyššej súťaže vyhrali zverenci Martina Pipu nad VK KDS-Šport Košice 3:2, keď otočili duel z 1:2. V dramatickom tajbrejku odvrátili domáci jeden mečbal

východniarov, napokon využili svoj piaty a skrátený set získali v pomere 19:17.

Myjava zaznamenala ôsme víťazstvo v sezóne a upevnila si druhé miesto (8-3). Košice sú s bilanciou (5-6) na piatom mieste.


Extraliga mužov - základná časť - dohrávka 10. kola – sobota 16.1.2021


TJ SPARTAK MYJAVA - VK KDS-ŠPORT KOŠICE 3:2 (14, -20, -22, 23, 17)

Rozhodovali: Kováč a Moravčík, bez divákov


Myjava: Watzka 14, Ludha 8, Valo 1, Pokopec 18, Michal Zeman 14, Konc 7, libero

Ochodnický (Viskup 15, Barták 1). Tréner: M. Pipa.

Košice: Pizur 8, Goč 4, Jakubov 17, Kríž 4, Lamanec 25, M. Sopko ml. 20, liberá Kurej a

Marčok (Smolej 0, J. Hriňák 0, Machovec 0, Ondruš 1). Tréner: R. Vlkolinský.


Hráči zápasu: Tobias Viskup (Myjava) - Samuel Goč (Košice)


Priebeh: Na Myjave sa dnes odohral vyrovnaný a bojovný extraligový zápas. Domáci boli

miernym favoritom a nakoniec to aj potvrdili. V prvom sete bol priebeh hry jednoznačný pre domácich. Dobre servovali a pôsobili lepším dojmom. Od začiatku druhého setu sa obraz hry výrazne zmenil. Hostia z Košíc pridali, boli lepší na podaní a v obrane na sieti. Domáci sa nevedeli chytiť a tak prehrali druhý a aj tretí set v pomere 20:25 a 22:25. Domáci sa dostali pod

tlak keď prehrávali 1:2 na sety. A ani v štvrtom sete to dlho nevyzeralo na zvrat pre domácich. Košičania si udržovali slušný náskok (12:8, 19:16). V koncovke setu však domáci zabojovali a po víťazstve 25:23 si vynútili tajbrejk. V ňom boli obe družstvá od začiatku vyrovnané, potom sa ujali domáci vedenia 13:10 a vyzeralo to na ich víťazstvo. Hostia sa nevzdali a dokonca sa prebojovali k mečbalu. Domáci nakoniec urvali koncovku pre seba a pomerom 19:17 vyhrali set a tým aj zápas 3:2. Domácim veľmi pomohol príchod mladého univerzála Tobiasa Viskupa.


Lídri: Lídrom bodovania bol Lamanec (25 b.), na hranicu 20 bodov sa stal košický smečiar

Martin Sopko ml. Za domácich mal 18 bodov Pokopec a darilo sa striedajúcemu Viskupovi, ktorý k obratu Myjavy prispel 15 bodmi. Výborný duel odohral aj blokár Myjavy, ktorý mal 5 blokov, dal 3 esá a spolu nazbieral 14 bodov. Tri esá zaznamenal aj košický nahrávač Samuel Goč, päť blokov mal jeho spoluhráč Eduard Pizur. Domáci vyhrali na esá 10:5, hostia boli lepší v počte blokov (16:10).

Martin Pipa, tréner Myjava: "Som rád za dnešné ťažko vybojované víťazstvo. Prvý set bol

z našej strany super, potom hostia lepšie podávali a bránili blokom. Dostali sme sa pod tlak a dlho sme sa z neho nemohli dostať. Aj vďaka striedajúcemu Viskupovi sa nám to nakoniec aj podarilo. Pridali sme na bojovnosti a verili, že môžeme zápas otočiť v náš prospech. To sa aj stalo. Vybojovali sme cenné víťazstvo proti dobre hrajúcim Košiciam."


Richard Vlkolinský, tréner Košíc: "Bol to bojovný a vcelku kvalitný zápas. Boli sme blízko

víťazstva, ale nakoniec berieme len jeden bod. A ten sa nám máli. Na našej strane odohral dobrý zápas nahrávač Goč. Gratulujem domácim k víťazstvu."


Extraliga mužov, 12. kolo – sobota 23.1.2021:


TJ SPARTAK MYJAVA - VK MIRAD UNIPO PREŠOV 3:2 (13, -20, -17, 20, 8)


Rozhodovali: Čuntala a Malík.


Myjava: Pokopec 14, Michal Zeman 13, Viskup 4, Watzka 18, Ludha 10, Barták 1, liberá

Ochodnický a S. Paňko (Konc 15, Valo 3, Š. Rzyman 0). Tréner: M. Pipa.

Prešov: Oleárnik 0, M. Sopko st. 18, Mikovčík 6, Szarek 24, Ščerba 4, Mudo 4, libero T.

Lampart (Velička 0, Drobňák 14, Macko 0). Tréner: M. Kardoš.

Hráči zápasu: Michal Zeman (Myjava) - Juraj Drobňák (Prešov)


Priebeh: Myjava mala skvelý vstup do zápasu a prvý set vyhrala hladko 25:13. Prešov sa však zmobilizoval, pomohol mu príchod navrátilca Juraja Drobňáka a otočil na 2:1. "Kopaničiari" sa nezľakli, získali štvrtý set a po dobrom vstupe aj tajbrejk.


Zaujímavosti: Myjava zdolala doma Prešov štvrtýkrát za sebou, doma so Šarišanmi prehrala naposledy 13. októbra 2018. Prešov nastúpil bez prvého nahrávača Petra Porubského, ktorý má zdravotné problémy. Do zostavy Prešova sa vrátil po zranení kapitán Martin Sopko st., ktorý vynechal štyri zápasy a odohral prvý duel od 14. novembra. Tridsaťosemročný bývalý reprezentant nazbieral 18 bodov, z toho dal 4 esá a 3 bloky. Debut v prešovskom drese absolvoval brazílsky blokár Rodrigo de Moares, zaznamenal 4 body. Od druhého setu nastúpil Juraj Drobňák, ktorý sa do Prešova vrátil po piatich rokoch z Belgicka a predviedol výborný výkon. Dokopy získal 14 bodov. Lídrom bodovania celého zápasu bol prešovský univerzál Lukasz Szarek (24 b.) Myjavský smečiar Patrik Pokopec nazbieral 14 bodov a v kariére sa dostal cez 1500 bodovú hranicu (1505) v 189 zápasoch. Druhý smečiar Erik Watzka s pripísal 18 bodov, Michal

Zeman 13, z toho 5 blokov a stal sa hráčom duelu na strane domácich. V základnej zostave prekvapujúco nastúpil univerzál Tobias Viskup, v priebehu duelu ho vystriedal Matúš Konc. Prešov prehral druhý zápas v sezóne, v decembri nestačil na VKP. Myjava zaznamenala deviate víťazstvo v sezóne (rovnako ako Prešov) a má bilanciu 9-3. Vďaka úspechu sa udržala v hre o prvé miesto po základnej časti. Prešov má zápas k dobru, dohrávku 11. kola má v stredu 27. 1. doma so Svidníkom.


Martin Pipa, tréner Myjavy: "Dnešný zápas sme vybojovali. V prvom sete sme hrali

excelentne. V druhom a treťom bol Prešov lepší na servise a mali sme veľký problém s útokom po prihrávke. Vo štvrtom sete sme sa vrátili do zápasu dobrou obranou na sieti. V tajbrejku sme od začiatku zabrali a dobre bránili. Celkovo som s víťazstvom spokojný, ale musíme ďalej tvrdo pracovať v tréningovom procese."


Marek Kardoš, tréner Prešova: "Bol to bojovný zápas kde sa vyskytlo aj viacero chýb, ale aj skvelých momentov. Nastúpili sme bez nášho prvého nahrávača a to sa odzrkadlilo na našej súhre. Na tento zápas sme dlho čakali, ale nezvládli sme ho. Na začiatku štvrtého setu sme mohli ešte viac bodovo súperovi ujsť, ale urobili sme veľa vlastných chýb. Miesto toho, aby sme súperovi viac ušli, tak sme dali Myjave šancu na zvrat. Súpera sme dostali na koňa a už bolo ťažké sa vrátiť späť. Navyše sa v tejto myjavskej hale ťažko prihráva a bráni. Myjave gratulujem k víťazstvu. V stredu hráme proti Svidníku a dúfam, že sa vrátime na víťaznú vlnu."


Extraliga mužov, 13. kolo – sobota 30.1.2021:


TJ SPARTAK MYJAVA - TJ SLÁVIA SVIDNÍK 3:1 (22, -23, 21, 21)

Rozhodovali: Moravčík a Mokrý.


Myjava: Watzka 13, Ludha 11, Valo 3, Pokopec 8, Michal Zeman 12, Konc 20, liberá

Ochodnický a S. Paňko (Viskup 2, Barták 0, Šíma 2, Pollák 0). Tréner: M. Pipa.

Svidník: Marjov 8, R. Vitko 2, M. Petráš 17, Šellong 5, Pietrzak 28, Gula 1, libero M. Vitko

(Gulák 9, B. Skasko 0). Tréner: P. Tholt.


Hráči zápasu: Michal Zeman (Myjava) - Lukasz Pietrzak (Svidník)


Priebeh: Zápas bol veľmi vyrovnaný a o každý bod sa tuho bojovalo. V prvom sete viedli hostia 22:21, ale pri servise Ludhu domáci otočili na 25:22. Koncovka druhého dejstva patrila hosťom, aj tento set bol vyrovnaný, esom ho ukončil Pietrzak - 1:1. Myjavčania napokon zvládli koncovky tretieho a štvrtého setu a vďaka trojbodovému víťazstvu si upevnili druhé miesto po základnej časti. V prvom kole play off sa tak "Kopaničiari" stretnú s Prievidzou.


Zaujímavosti: Krátky debut v extralige zaznamenal v drese Svidníka ešte len 15-ročný smečiar Branislav Skasko, bratranec bývalého blokára Tomáša Skaska. V zostave hostí chýbal smečiar Šimon Kozák, na ihrisku boli v jednom momente až štyria "tínejdžri" - Erik Gulák (16 r.), Radovan Vitko (18), Patrik Marjov (18), Daniel Šellong (19). Myjava vyhrala oba zápasy so Svidníkom, v prvom vzájomnom meraní síl na palubovke Slávie 3:2. Poľský univerzál Svidníka Lukasz Pietrzak nazbieral 28 bodov a v našich najvyšších súťažiach (extraliga + SP) sa dostal cez hranicu 1900. Po tomto kole má na konte 1912 bodov. Svidník je aktuálne šiesty, v poslednom zápase základnej časti privíta na budúci víkend Košice.


Lídri: K tridsiatke bodov sa blížil Pietrzak (28 bodov, 4 esá), za domácich mal 20 tiež univerzál Matúš Konc. Kvalitný duel odohral aj hosťujúci smečiar Michal Petráš (17 bodov), myjavský streďák Michal Zeman zaznamenal tri bloky.


Martin Pipa, tréner Myjavy: "Pripravovali sme sa na ťažký zápas a ten aj prišiel. Svidník hral dobre, odvážne a agresívne. Moje družstvo pôsobilo trocha nesústredene a nekoncentrovane. Som rád, že sme vyhrali za tri body, ale musíme tvrdo pracovať, aby sme boli úspešní. Už sa tešíme na play off."


Peter Tholt, tréner Svidníka: "Nebol to z našej strany zlý zápas, rozhodli detaily. V jednom momente sme mali na ihrisku jedného deväťnásťročného, dvoch osemnásťročných a jedného šestnásťročného hráča. Všetci sa predviedli v dobrom svetle, hlavne Erik Gulák. Bolo fajn, že týchto mladších hráčov vhodne dopĺňali naši skúsenejší borci. Verím, že do play off dobre načasujeme formu."




18 views0 comments

Comments


bottom of page